Inga resor arrangeras från och med den 15/3-2020.

Lissabon: ​Portugals huvudstad vid Atlantkusten

​​Flyg till och från Lissabon. Kulturupplevelser i 5 dagar. ​Kan man bli förälskad i Lissabon? Ja! Man kan inte undgå detta!​

​​

En sällsynt romantisk stadsbild presenterar sig när vi börjar vår sightseeing vid floden Tajos mynning, just där floden är som smalast. Det var här som redan på 1400-talet hamnen var storslagen och det var härifrån som de stora handelskeppen gav sig iväg för att utforska välden för att komma tillbaka fullastade med guld och orientaliska kryddor. En av de mest kända sjöfararna var Vasco da Gama som blev den förste europé som nådde Indiens kust. Året var 1497! Då började landets guldålder, som fortsatte under hela 1500-talet. Kryddimporten gjorde landet förmöget och Lissabon blev Europas nya handelscentrum. Området här har fått namnet Belém! Det är här vi finner Torre de Belém, Upptäckarmonumentet och det storslagna klostret Monasterio dos Jerónimos från 1500-talet, byggt i den typiska portugisiska arkitekturstilen – idag under namnet Manuelstil.

Svenskspråkig lokalguide

Under dagarna i Lissabon visar vår svenskspråkiga lokalguide många attraktioner för den nyfikne turisten: Omväxlande stadsbild! Spännande arkitektur! Slingrande gator! Hisnande spårvagnsfärder, t ex upp till Alfama - gamla Lissabon med branta, krokiga gator och gränder.

I Barrio Alto upplever vi motsatsen! Här ligger de ”fina” kvarteren, shoppingkvarteren, affärsdistriktet ”Chiado” och restaurangområdet med många fadorestauranger. Här kan man höra de vemodiga fado-sångerna, på de små klubbarna i de smala gränderna! Man glömmer det aldrig!

Kvar att besöka och fördjupa sig i är området Baixa, ofta kallad ”de nedre kvarteren”. Kommer vi från de övre kvarteren – Barrio Alto, tar man lämpligen den gamla hissen Elevador de Santa Justa ned till Rossio, Lissabons centrala torg och nära till järnvägsstationen Estacao do Rossio, där lokaltågen till Sintra avgår. Uteserveringar och trevliga promenadstråk är här lätt att finna. Många leder ned mot Praca do Comérsio – handelstorget – det vackraste och ståtligaste torget i Lissabon med sina gula regeringsbyggnader, med vackra arkader på tre sidor av torget och en öppen vy mot hamnen med marmortrappor ända ned till vattnet.

För den konstintresserade är besöket på världsberömda Gulbenkianmuseet ett måste liksom ett besök på Museu Azulejos med sina dekorativa handmålade och glaserade keramikplattor. Samlingarna på båda museerna är bevis på kulturarvet av konst, möbler, silver och guld.

Vi låter vår lokala guide i samarbete med vår egen färdledare berätta mera om allt annat intressant. Vi hoppas också att några dagar i denna underbart vackra stad skall bevisa att ”man inte bara kan bli förälskad i Lissabon! Man kan inte undgå detta!”

Resefakta Lissabon:

Prel pris: 15.000 SEK person från Stockholm och Köpenhamn i dubbelrum vid en gruppstorlek på minst 25 personer.

I priset för resan ingår:

Reguljärflyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - Lissabon ToR. Inkvartering i dubbelr. på vårt centralt belägna 4-stjärniga Hotel Diplomatico. Bufféfrukost varje dag. 2 huvudmåltider med 4-rätters menyer. Måltidsdrycker (vin, vatten och kaffe) vid samtliga huvudmåltider. Stadsrundturer med egen buss enl program. Entréer till samtliga museibesök. Transfer till/från flygplatsen i Lissabon. Lagstadgad resemoms. Medverkan av svenskspråkig lokalguide. Reseledning från Svenska Kulturresor.

Tilläggskostnader: Enkelrumstillägg: ca 1.300 SEK, Flygskatter ca 1.300 - 1.400 SEK / person.Extra utflykt till Sintra (Pris beroende på antal deltagare).

Kontakta oss här för mer information.​

Jag vill veta mer, kontakta mig​!

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Kontaktinformation ›

Svenska Kulturresor AB

Box 17554

(Davidshallsgatan 21)

200 10 Malmö​​

Tel: +46 40 10 35 70

Mail: info@kulturresor.se