Inga resor arrangeras från och med den 15/3-2020.

​Operaresa till Rigas internationella operafestival

​​Under juni månad varje år spelar Rigas opera upp ”det bästa av det bästa” ur sin repertoar, - en repertoar som varje år byggs ut mer och mer. I år omfattar operafesten flera av operavärldens välkända klassiker, förnämligt och konstnärligt framförda av dels sångare med fast engagemang på operascenen i Riga, dels med gästspel av internationellt erkända solister.

Stadssightseeing med omfattande stadsrundturer med buss och svenskspråkig lokalguide. Under våra promenader beundrar vi Rigas praktfulla jugendarkitektur - av många ansedd som den finaste i Europa. Och till allt detta - utmärkt boende på 4-stjärnigt hotell i absoluta centrum. Under någon dag åker vi med buss dels ut på landsbygden för ett besök på det vackra barockslottet i Rundale och en förmiddagstur till sekelskiftesbadorten Jurmala med välbevarad träbebyggelse - Rigas sommarstad direkt vid kusten. Välkommen och upplev allt detta!

Den nya operabyggnaden ritades av St Petersburgarkitekten Ludwig Bonshtet och började byggas 1860. I denna kulturmärkta byggnad skall vi under tre kvällar uppleva det bästa under årets operafestival i Riga.

Resefakta operaresa till Riga

Prel pris: 11.950:- SEK från Stockholm. 

Tillägg Köpenhamn 340 SEK, Göteborg, H-fors 730 SEK.


I resans pris ingår: Reguljärflyg med SAS tor Sthlm/Gbg/ Kph - Riga. Transfer med egen buss. Inkvartering i dubbelrum på 4-stjärniga Hotel Wellton Riga Hotel & Spa. Bufféfrukost. Fyra huvudmåltider. Stadsrundtur och stadspromenad i Riga. Besök på konstmuseet Riga Art Noveau, Riga Jugend Museum samt Moderna Muséet. Dagsutflykt till 1700-tals slottet Rundale Pils söder om Riga och halvdagsutflykt till sekelskiftesorten Jurmala vid havsbandet. Tre operaföreställningar, parkettplatser (värde ca 1.800 sek). 

Samtliga entreer. Svenskspråkig lokalguide vid all sightseeing. 

Reseledning från Svenska Kulturresor AB.

Tilläggskostnader: Enkelrumstillägg 1.650:-SEK. Flyg- och säkerhetsskatter ca 350-400:- SEK.

​​

Kontakta oss för mer information!​

Jag vill veta mer, kontakta mig​!

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Kontaktinformation ›

Svenska Kulturresor AB

Box 17554

(Davidshallsgatan 21)

200 10 Malmö​​

Tel: +46 40 10 35 70

Mail: info@kulturresor.se