S:t Petersburg

26 februari - 3 mars 2018

Santiago de Compostela

23 mars- 3 april 2018

Holländsk Konstsafari

16-20 april 2018

Konstresa till Schweiz

23-30 april 2018

Konst & opera i Hamburg

våren 2018, ring för info

Historisk resa till Ukraina

Se Kiev, Poltava, svenskbyn Zmievka, Krim med Sevastopol, Jalta och Baktiseraj och Odessa

​Flyg till och från Kiev. Rundresa med specialchartrat nostalgiskt tågfordon i 9 dagar.

Rundresa i Ukraina med gammaldags tåg

Vi gör en fantastisk rundresa genom Ukraina med ett specialchartrat gammaldags tåg, pietetsfullt renoverat och moderniserat. Färden går till många historiska platser som svenskar besökte redan på 1700-talet.

Kiev: den historiska huvudstaden i Ukraina​

Intressanta mål på denna spännande resa är naturligtvis huvudstaden Kiev, redan på 800- och 900-talet ett politiskt centrum i en av de starkaste statsbildningarna hos östslaverna. Då uppfördes en rad monumentala palats, kyrkor och befästningsanläggningar. En praktfull arkitektur och rik utsmyckning karakteriserar stadsbilden. Naturligtvis ser vi Sofiakatedralen och klostret Petjerskaja Lavra. En stor begivenhet är också ett besök på ”Taras Shevchenkooperan”, som erbjuder både opera och balett av högsta klass.​

Poltava och Karl XII:s krigståg

Vårt rullande ”hem” tar oss sedan till Poltava med välkända svenskminnen från Karl XII:s krigståg och den avgörande drabbningen där den 28 juni 1709. Svenskars historia möter vi också då vi under en hel dag besöker svenskbyn Zmievka och samtalar med det fåtal ättlingar som fortfarande på gammalsvenska kan berätta om svenskbybornas skiftande öden.

Krim-halvön, Jalta och Sevastopol

Nutidshistoria möter vi på halvön Krim, som vi besöker under 3 dagar. Då har vi lämnat tåget i Sevastopol, åkt buss till Jalta och tagit in på hotel Bristol i Jalta. Utflykter under dessa dagar går bl a till örlogsstaden Sevastopol, till den grekiska kolonin Chersonesus och till Livadiapalatset, där den historiska ”Jalta-Konferensen” med Stalin, Roosevelt och Churchill hölls i februari 1945.

Baktiseraj och Odessa: Balett, opera och Svarta Havet

Efter besök i Baktiseraj med Kahnens palats och moskéer, falktorn, haremsbyggnader och trädgårdar fortsätter vi med vårt tåg till Odessa med besök i den historiska hamnen vid Svarta Havet. Om möjligt kan vi även här njuta av balett eller opera i Odessas glansfulla operahus, där bl a världsberömda kompositörer och dirigenter som P. Tjajkovskij, Anton Rubinstein och Rimskij-Korsakov har verkat. Resan avslutas i Kiev, där vi lämnar tåget och fortsätter hemresan till Sverige med reguljärflyg.

Resefakta och pris:

Preliminärt pris: ca 28.760:- SEK med utresa från Köpenhamn. Tillägg från Göteborg samt Stockholm 260:- SEK per person vid en gruppstorlek på minst 25 personer.

I priset för vår historiska resa ingår:

Reguljärflyg Stockholm/Köpenhamn/Göteborg till Kiev ToR (tillägg från Göteborg - se nedan under tilläggskostnader). Rundresa med specialchartrat nostalgitåg: Kiev-Poltava-Gammalsvenskby-Sevastopol-Odessa-Kiev. Rundresa med buss på Krim med besök i Sevastopol, Chersonesus, Jalta och Baktiseraj. Inkvartering på 4-stjärnigt hotell i Kiev och på Jalta. 2-bäddskupé under tågresan (båda sängarna på golvet). Helpension (frukost, lunch och middag) under hela resan.Samtliga entrékostnader enligt program. Utflykter, sightseeing och stadspromenader under medverkan av engelskspråkiga lokalguider. Båtrundturer på Svarta Havet i samband med besöken i Sevastopol och Odessa. Svensk reseledning från Svenska Kulturresor AB. Lagstadgad resemoms.

Tilläggskostnader:

Enkelrumstillägg/enbäddskupé 4.130:-SEK. Flyg- och säkerhetsskatter 600 - 700 SEK. Opera/balettbiljetter i Kiev och Odessa ca 500 SEK. Konsertbiljetter i Kiev och Odessa ca 250 SEK.

Kontakta oss här för mer information om vår historiska kulturresa till Kiev.

Jag vill veta mer, kontakta mig​!

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontaktinformation ›

Svenska Kulturresor AB

Box 17554

(Davidshallsgatan 21)

200 10 Malmö​​

Tel: +46 40 10 35 70

Mail: info@kulturresor.se

Fax: +46 40 30 33 45

Svenska Kulturresor AB
Davidshallsgatan 21
21145 Malmö
Tlf.: 040-103570
info@kulturresor.se